فواید میوه کیوی
کیوی یک میوه خوش طعم و خوشمزه زمستانی است که فواید بسیاری دارد ، شاید هرکسی نداند که زادگاه کیوی کشور پهنآور چین است. زمانی که این میوه در ابتدای قرن بیستم به کشورهای دیگر مانند آمریکا، فرانسه و غیره راه پیدا کرد آن را “انگور چینی” لقب دادند. این میوهی ترش و شیرین طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد و یکی از میوههای فوقالعاده برای فصل سرما محسوب میشود. در این مطلب میخواهیم نگاهی داشته باشیم به گلچینی از خواص کیوی. با ما همراه باشید.
ارزش غذایی کیوی
کیوی از 80 درصد آب تشکیل شده و یک میوهی کم کالری محسوب میشود. در واقع 100 گرم از این میوه حدود 47 کیلوکالری به بدن میرساند. با مصرف یک عدد کیوی 10 گرم گلوکز و فروکتوز به بدنتان میرسد که خیلی زود هم جذب میشوند. کیوی یک میوهی بسیار کم چرب است. در هر 100 گرم از این میوه حدود 0.6 گرم چربی وجود دارد که آن هم در دانههای سیاه ریز آن نهفته است. این چربیها هم از نوع اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای مقابله با پیری پوست لازم و ضروریاند.
هر 100 گرم کیوی 3 میلیگرم ویتامین E و 0.05 میلیگرم ویتامین پیش ساز A به بدنتان میرساند. ترکیبات آنتیاکسیدانی این میوه برای مقابله با بیماریهای مختلف به خصوص پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مفید است. اگر میخواهید قلبتان خوب کار کند کیوی را دریابید.
کیوی یک منبع فوقالعاده برای ویتامین C محسوب میشود. در واقع هر 100 گرم از این میوه حدود 80 تا 100 میلیگرم ویتامین C دارد برای همین اگر اهل میوه و سبزیجات نیستید سعی کنید حتماً روزانه یک عدد کیوی را میل بفرمایید. علاوه بر این اگر خدای نکرده سیگار میکشید نیز باید حواستان بیشتر به میزان ویتامین C بدنتان باشد. شما هم سعی کنید حتماً هر روز یک عدد کیوی میل کنید.
مصرف روزانه این میوه برای خانمهایی که تحت درمان هورمونی استروژن هستند نیز توصیه میشود به خاطر اینکه این داروها میزان ویتامین C بدن را کاهش میدهد. باید بدانید اگر ویتامین C بدنتان کم باشد سیستم ایمنیتان به مشکل بر میخورد و خیلی زودتر از آنچه تصورش را میکنید بیماری به سراغتان میآید. باید بدانید که بر خلاف میوههای دیگر میزان ویتامین C موجود در کیوی بعد از چیده شدن از درخت تغییر زیادی نمیکند. در واقع پوست زبر این میوه از تماس با اکسیژن هوا و از بین رفتن ویتامینهای آن جلوگیری میکند. البته این خاصیت محافظتی به دلیل وجود اسیدهای ارگانیکی مانند اسیدسیتریک و اسیدمالیک هم هست. وجود ویتامینهای گروه B به خصوص ویتامین B6 و B9 برای سیستم عصبی ما فوقالعاده است.
همچنین کیوی سرشار از مواد معدنی است. یعنی هر 100 گرم کیوی 700 میلیگرم از این مواد معدنی دارد. مصرف روزانه یک عدد کیوی مواد معدنی مورد نیازتان را تامین میکند. میزان بالای پتاسیم موجود در این میوه (300 میلیگرم) برای تقویت و حفاظت از سیستم قلبی عروقی و به خصوص کنترل فشارخون بسیار مفید است.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که بعد از تابستان خیلی دیرتر با فصل سرما اخت میشوید کیوی را دریابید. به خاطر اینکه سرشار از منیزیم است. این مادهی معدنی باعث تقویت و احساس آرامش شده و با عوامل ناشی از خستگی عصبی صبحگاهی یا سردرد مقابله میکند. اگر دچار بیخوابی هستید نیز کیوی و منیزیم آن به دادتان میرسد.
علاوه بر اینها کیوی منبع فسفر (37 میلیگرم)، کلسیم (27 میلیگرم) و همچنین آهن (0.4 میلیگرم)، مس (0.14 میلیگرم)، زینک (0.12 میلیگرم) و منگنز (0.1 میلیگرم) میباشد.
یادتان باشد که کیوی سرشار از فیبر است. یعنی 2.5 گرم فیبر برای هر 100 گرم کیوی. این میوه حاوی دو سوم فیبرهای غیر محلول در آب مانند سلولز و یک سوم فیبرهای محلول در آب مانند پکتین است. این میزان فیبر برای مقابله با یبوست بسیار مناسب است و برای افرادی که رودههای حساسی دارند نیز مشکلی ایجاد نمیکند. فیبرها برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، کنترل دیابت نوع دو و ایجاد احساس سیری موثرند. اگر دغدغهی تناسب اندام دارید بدانید که یک عدد کیوی میتواند میانوعدهی مناسبی باشد. چون به خوبی سیرتان میکند و اجازه نمیدهد ریزهخواری کنید.
خواص میوه ها,میوه های زمستانه,خواص کیوی,خواص دارویی کیوی,ارزش غذایی کیوی,-نقش کیوی در رقیق شدن خون : کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده و از ایجاد پلاک در خون جلوگیری میکند. کیوی دارای مقادیر زیادی آنزیم حل کننده پتاسیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید بوده و احتمال دارد برای برخی افراد آلرژیزا باشد. این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد از غلظت خون میکاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکتهها جلوگیری میکند. کیوی دارای منبع غنی از ویتامین ث، پتاسیم، ویتامین ای، اسید فولیک، فیبر و روی است که برای سلامتی بدن بسیار موثر بوده و هر کدام دارای خواص مفید و گوناگونی است.
ویتامین ث کیوی یک منبع غنی از ویتامین ث است به طوری که ویتامین ث آن دو برابر این ویتامین در پرتقال است. تحقیقات نشان داده است که مصرف یک کیوی در روز کافی است. آنزیمهای کیوی در معده به وسیله اسید معده از بین میرود اما اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد مقداری خنثی میشود و آنزیمهای کیوی میتوانند مدت کوتاهی فعالیت کنند این زمان کافی است تا مواد پروتئینی در اثر این آنزیمها به قطعات کوچکتری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین را در معده و روده آسانتر میکند.کیوی دارای مقدار زیادی اگزالات است که موجب تشکیل سنگ در کلیه و کیسه صفرا میشود به همین دلیل برای افراد مستعد سنگ کلیه و سنگ صفرا مضر است.
کیوی و رفع نفخ بعد از غذا :
کیوی حاوی آنزیمی است که به هضم پروتئینهای گوشت قرمز، محصولات لبنی و ماهی کمک میکند. اگر بعد از نوش جان کردن غذای سنگین نفخ میکنید؟ یک عدد کیوی میل کنید.به عقیدهی محققان نیوزلندی این میوهی خوشمزه حاوی آنزیم موثری است که روند هضم گوشت، ماهی و محصولات لبنی را سرعت بیشتری میدهد.
کیوی سرشار از ویتامین C میباشد. میزان این ویتامین در کیوی حتی بیشتر از پرتقال است. اگر این میوه به همراه توتفرنگی خورده شود آنتیاکسیدانهای زیادی به بدن میرسد. محققان روی تأثیر این میوه در هضم غذا بررسیهایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که کیوی حاوی آنزیمی به نام “آکتینیدین” است که به هضم پروتئینهای حیوانی کمک میکند.
خواص میوه ها,میوه های زمستانه,خواص کیوی,خواص دارویی کیوی,ارزش غذایی کیوی,در واقع محققان به این نتیجه رسیدند که وجود آنزیم «آکتینیدین» کیوی باعث هضم سریعتر پروتئینهای حیوانی میشود. این آنزیم پروتئینها را سریعتر از دیگر آنزیمهای گوارشی هضم میکند. در واقع محققان به این نتیجه رسیدند که به کمک کیوی دیگر بعد از مصرف محصولات لبنی، گوشت قرمز و ماهی دچار سنگینی معده و نفخ نمیشوید. اگر پروتئینها سریعتر در معده هضم شوند راحتتر و سریعتر هم جذب روده شده و مورد استفادهی بدن قرار میگیرند. داخل معده فعالیتهای آنزیمی مختلفی وجود دارد که به عمل هضم کمک میکند. زمانی که معده زودتر خالی شود باعث میشود که احساس ناخوشایند معده کاهش یابد. برای همین هم مصرف میوهای مانند کیوی به عنوان دسر میتواند به هضم غذاهای سرشار از پروتئین کمک کند. به عقیدهی محققان یک عدد کیوی میتواند احساس ناخوشایند نفخ و مشکلات معده را کاهش دهد. توجه داشته باشید که خوردن کیوی میتواند در بچههای کم سن و سال حساسیت ایجاد کند.
-رفع خستگی وافسردگی با کیوی : محققان دریافتند افرادی که روزانه دو عدد کیوی میخورند به طور چشمگیری خستگی و افسردگی را از خود دور میکنند. پژوهشگران دانشگاه اوتاگو کشور نیوزلند، 54 دانشجوی جوان را که به طور کلی میزان اندکی میوه و سبزیجات تازه مصرف میکردند مورد بررسی قرار دادند. دانش پژوهان دریافتند اگرچه میزان مصرف میوه و سبزیجات در این افراد کم بود اما آنها وجود انرژی زیادی را در خود احساس میکردند.
به گفته این محققان، ظاهرا مصرف میزان ویتامین ث با خوردن روزانه دو عدد کیوی عامل این انرژی بوده است. کیوی منبع غنی از ویتامین ث است. پروفسور «مارگریت ویسرز» از مرکز تحقیقات رادیکالهای آزاد دانشگاه اوتاگو و مجری این تحقیقات میگوید: ویتامین ث به فعالسازی آنزیمهایی در بدن کمک میکند که سطوح انرژی سوخت و ساز و مواد شیمیایی مختلف را در مغز ارتقا میدهند.با این حال محققان تاکید دارند مصرف میزان زیادی ویتامین ث که بیش از نیاز بدن باشد می تواند به آسیب دیدگی و نارسایی کلیه منجر شود.کیوی دارای ویتامین A ،E، کلسیم،آهن و اسید فولیک است. یک عدد کیوی متوسط ۴۶ کالری انرژی دارد. کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده و از ایجاد پلاک در خون جلوگیری میکند.
این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تریگلیسیرید دارد از غلظت خون میکاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکتهها جلوگیری میکند.
پاسخی بگذارید