معرفی رشته گیاه پزشکی
رشته گیاه پزشکی در ارتباط با آفات و بیماریهای گیاهی است.
اولین گیاه پزشکان در ۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح میزیستهاند، به عنوان مثال تئوفراستوس. با آنکه نظریات آنان بسیار ابتدایی بود ولی سنگ بنایی برای تحقیقات آیندگان بود. با کشف میکروسکوپ توسط وان لیون هوک تحولی در علم بیماریشناسی گیاهی روی داد. با هر بار تلفات مردم از گرسنگی بعلت خسارت دیدن محصولات آنها این علم اهمیت خود را بیشتر آشکار میکرد و بعد از فاجعهٔ قحطی سیبزمینی در ایرلند که ناشی از یک بیماری گیاهی مهلک بود و منجر به مرگ یک میلیون نفر و آوارگی ۵/۱ میلیون نفر دیگر شد علم گیاه پزشکی بیش از پیش محبوب گشت و دانشمدان زیادی در جهان در این رشته کار کردند.
کارشناسان این رشته در ایران در وزارت جهاد کشاورزی تحت نظر سازمان حفظ نباتات مشغول به کار میباشند. موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به عنوان یکی از بزرگترین و قدیمی ترین مراکز پژوهشی در کشور به طور تخصصی در زمینه شاخه های مختلف گیاهپرشکی شامل حشره شناسی، قارچ شناسی، ویروس شناسی، باکتری شناسی، نماتدشناسی، جانور شناسی، بیماری شناسی، علفهای هرز و آفتکشها فعالیت می نماید.
راهنمایی جلسه بحث، سمینار و پایان نامه در سطوح مختلف از کاردانی تا دکتری مرتبط با علوم گیاهی, همین حالا با ما تماس بگیر
گیاهپزشکی در کارشناسی ارشد به دو رشته حشرهشناسی و بیماریشناسی تقسیم میشود که اکثر دانشجویان ترجیح میدهند در رشته بیماریشناسی گیاهی ادامه تحصیل بدهند. رشته حشرهشناسی بسیار گستردهتر ست چرا که بیشترین جمعیت جانداران را حشرات دارند.
برخي وظايف ومسئوليت هاي گياه پزشک عبارتند از:
1- مسئله يابي گياهپزشکي وعلوم از طريق مراجعه وبازديد از مزارع ، باغ ها ، انبارها وسيلوها کشور ومراجعه کشاورزان به انها
2- تحقيق وپژوهش زيست شناسي وفيزيولوژي عوامل زيان آور محصولات بوم شناسي(Ecology)کشاورزي زراعي ،باغي،جنگلي، مزرعه،سطوح آزمايشگاهي ، استاني ، منطقهاي وملي
3- اجراي پژوهش هاي بنيادين گياه پزشکي کشور با تاکيد بر بهره برداري روشهاي نوين ( بيوتکنولوژي )
4- همچنين آن دسته از پژوهش هايي که موسسات تک محصولي صورت ميگيرد( مانند موسسه تحقيقات زراعي، موسسه تحقيقاتپسته، موسسه تحقيقات خرماو…) . شناسايي ورده بندي جامعه جانوران(Fauna) ,VSJKD IHD )رستني (Flora)ايران وبررسي تنوع زيستي آنها
5- تحقيق در زمينه شناسايي، زيست شناسي ، کارايي وتکثير عوامل مفيد جهت مبارزه بيولوژيکي عليه آفات ونگهداري منابع آنها
6- تحقيق در زمينه روشهاي مديريت تلفيقي (IPM)
7- تحقيق در زمينه شناخت ،زيست شناسي ، بوم شناسي وعصارخ گيري از گياهان براي استفاه در زمينه کنترل عوامل زيان آور
8- تحقيق در زمينه شناخت ،فرمولاسيون، تاثير سموم کشاورزي وتکنيک هاي گونگون سم پاشي وآزمايش سموم جديد
پاسخی بگذارید